Jaké exotické země vás lákají a které naopak ne?
1a) Japonsko, Austrálie, Nový Zéland, Tahiti, Nepál, Peru
1b) USA, Thajsko, Řecko
2) Pakistán, Saudská Arábie, Irák, Afganistán, střední Afrika
tonic napsal(a):2) som starý hejter Bali, lebo to je ako keby dogma pre pospolitý ľud, no ale však keby som mal cestu, prečo nie.
Já dal Bali letos v březnu a mimo sezónu to bylo celkem fajn. Ale jinak souhlasím, že kolem Bali je neskutečný hype, který taky úplně nesdílím.
Je to o penězích.
Mít dostatečný budget, dá se jet všude a bude to hezké všude. V každé zemi najdete parádní místa i profláklé/nudné/přeplněné/rizikové lokality.
Já mít čas a peníze, tak cestuju jak urvanej.Kazdy ma sve preference ,docela zajimave cist o mistech kam nekdo nechce a ono se to pak tomu, kdo tam byl a poznal trochu vic tu zem a lidi tezko chape i CR vnimam jinyma ocima kdyz tam 20 let neziju , ale pravidelne litam a hodne si vzdycky vsimnu tech negativ
@Karel , nesouhlasim , sam mam zkusenosti ze 2 rocnich cest kolem sveta s batohem a prazdnou kapsou, sice to je 21, respektive 18 let a tehdy sla najit ve svete prace ,nebo spis tedy brigada asi lepe nez dnes , to neumim posoudit a musel jsem hodne setrit a zvazovat co uskutecnit a co ne ( treba v Chile me mrzelo , ze jsem nenavstivil Robinsonuv ostrov , nebo v Equadoru Galapagy , zpe ze Zelandu jsem uz mel strach jet pres tu Australii a dal treba pres Indonesii , prave kvuli penezum a obave ze prace nebude ),ale dneska jak ctu,tak ze da cestovat i za cizi penize s prislibem , ze o tom pak neco napises
A co se tyka casu , tak to je na kazdem , dneska neni povinnost chodit do prace , a kdyz se rozhodnes ,ze pojedes na rok ci na dva pryc, tak proste das vypoved, odhlasis se ze socialniho,nebo si zaplatis povinne minimum a jedes
Penize a cas nevidim jako prekazku , spis rodina , partner ,tam jsou duvody vetsi a vic oduvoditelne .
1a) Kanada,Skotsko
1b) Nový Zéland,Austrálie(Uluru)
návrat se konal :Japonsko,Singapur a Malajsie (navštíveno 2x,Malajsie 4x)
2)toho je .. určitě tedy Rusko(včetně států bývalého SSSR),USA,blízký a střední východ (vyjma Turecka),jhv.Asie(vyjma Thajska,Singapuru a Malajsie),Afrika,Rumunsko ..
Petr76 napsal(a):Omyl, opakovaně se přesvědčuji, že věci stojí všude na světě skoro stejně. Nejdůležitější je vnímaná hodnota, a ta je u USA a Číny dost nízká. Plus taky rozdíl mezi cenou pro místní a turisty. Ale chápu, že je to pod tvou rozlišovací schopnost.V momentě kdy přijmeš fakt, že podobné věci stojí na světě různě, bude i pro tebe cestování najednou zábava a cestopisy nebudou vyznívat tak, že cestuješ snad za trest.
Michal napsal(a):Omyl, opakovaně se přesvědčuji, že věci stojí všude na světě skoro stejně.
Nechápu. Asi je to taky pod mou rozlišovací schopnost.